Szerzőink

 
 

 

Kiss Csaba

Lelkes és kísérletező marketing szakember, aki közel 30 éve csodálkozik rá az írószerek lebilincselő világára. Bár egy kisebb gyűjteménnyel maga is rendelkezik, ma már nem a töltőtollak és töltőceruzák gyűjtése érdekli, hanem a mögöttük megbúvó sztorik, érdekességek, valamint az emberi történetek, amelyektől igazán különlegessé, egyedivé válnak íróeszközeink.

 

Csaba írásai a Budapest Pen Show magazinban

 

 

dr. Tatár Jeromos

Hétköznap ügyvéd, hétvégén toll, óra, autó és golf rajongó. Hatéves kora óta rajong a töltőtollakért, elvégezte az órás iskolát, bármikor tusiroz egy hengerfejet, és mindig kapható 18 lukra. Első tolla egy állandóan folyó kínai Parker 51 utánzat volt, így az általános iskolában többször volt tintás az ujja, mint ahányszor jelentkezett volna az órán. Nincs kedvenc márkája, és korszaka. Azt szereti ha a tárgy nemcsak szép de használható is.

 

Jeromos írásai a Budapest Pen Show magazinban

 

 

Pataki Zsolt

A BME-n tanulta, majd Németországban és Ausztriában gyakorolta a repülőgéptervezést. Szakmája révén egy szabadalom és töltőtollával egy formatervezési minta bejegyzője. Családjával Budapesten él és szabadidejében egy manufakturális formában készülő töltőtollal foglalkozik.

 

 

 

Kovács Zoltán

Tollrestaurátor, hivatása szerelmese és utolsó mohikánja. Családjában három generáció óta öröklődik a szakma. Közel 30 esztendeje építi írószergyűjteményét, hazai és nemzetközi vásárokra jár és a világ minden tájáról érkeznek hozzá javításra “megbetegedett” töltőtollak. Gyűjteménye egy részét több hazai kiállításon is megcsodálhatta a publikum. Családjával Budapest mellett él.

 

 
 
 

Gáspár Heni

A Vízöntőkre jellemző módon izgalmasan és nagyon egyedien tekint a világra, olykor kissé furcsa, de semmiképpen sem átlagos. Kreatív és álmodozó, szereti a zenét, a jó könyveket, a szép idézeteket, a jó beszélgetéseket, a szép képeket, a közvetlen kapcsolatokat… etc. Óra és toll kedvelő, írni szerető, kalligráfiát gyakorló, aki a civil életben számok és törvények között éli napjait (és imádja!!!), mint könyvelő és adótanácsadó.

 

Heni írásai a Budapest Pen Show magazinban

 

 
Sultis Attila
 
 
 
Y generációs építészmérnök. 2009 óta elveszett a töltőtollak világában, ami aztán a közösségi médiával együtt magával rántotta a kalligráfia illetve a fotózás végeláthatatlan mélységeibe is. Onnan gyorsan vissza kapaszkodva inkább megmaradt hobbi szinten. Szeret skiccelni, rajzolni és a gondolatok papírra vetését terápiának tekinti.
 
 
 
 
 
 
 
Bikfalvi Máté
 
 
A Pennonia tinták kitalálója és készítője. A tinták és töltőtollak utáni szeretete már az általános iskola padjaiban kialakult benne és végig kísérte tanulmányai során.
Az egyetem befejezése utána elkezdett komolyabban foglalkozni a töltőtollak és tinták világával, majd egy szép napon eldöntötte, hogy tintakészítő szeretne lenni.
 

 

 

Máté írásai a Budapest Pen Show magazinban

 

Vargáné Nagy Anna

 
Vargáné Nagy Anna
 
 
 
Vargáné Nagy Anna, konduktor, kalligráfia oktató. Világ életében arra vágyott, hogy különleges, nem mindennapi dolgokkal foglalatoskodjon. Sikerült. Főállásban sérült gyermekek fejlesztésével foglalkozik, másodállásban kalligráfiát, régies szépírást oktat.
Örök optimista.
 
 

 

Anna írásai a Budapest Pen Show magazinban

 

 

Varga Szabolcs
 
 
Japánba szakadt hazánkfia, aki azért rendszeresen visszajár Pannóniába, ahányszor csak tud. Negyven év kihagyás után a töltőtollakra is Nipponországban kapott rá újra, nem kis részben azért, mert a japán használt piac rengeteg izgalmas (és megfizethető!) kincset rejt. Most már leszokófélben van, de még mindig szívesen segít bárkinek, aki a japán írószerek iránt érdeklődik.
 
 
 
 
 
 

Bencze Zsolt

Budapesten élő üzletember, aki kevés szabadidejében szívesen utazik és tudatosan keresi a minőségi élményeket. Néhány évvel ezelőtt kezdett érdeklődni a töltőtollak, papírok és tinták iránt. Külföldi utazásai alkalmával mindig felkeresi az adott ország legjobb papír-írószerüzleteit, hogy különleges, vagy érdekes darabokkal gazdagítsa gyűjteményét.

 
 
 

 

Zsolt írásai a Budapest Pen Show magazinban

 

Hegedűs Pál

 
 

 

 

 

Pali írásai a Budapest Pen show közösségi magazinban

 

 

Wagner György

Gépészmérnökként végzett a Nehézipari Műszaki Egyetemen (jelenleg Miskolci Egyetem), de a szakválasztáskor már azt kereste, hol lehet több számítástechnikát tanulni. Így, bár oklevele szerint folyamattervező mérnök, de szorosan vett szakmájában talán egy percet sem dolgozott. Kezdetek óta informatikát oktat és szerencsés embernek tartja magát, aki azzal foglalkozhat, amit szeret. A tollakkal, mint oly sokan, a gimnáziumban került eleinte felületes, később szorosabb kapcsolatba. Tervét, – hogy megtanul szépen írni, – azóta sem érte el, de még nem adta fel. Időről időre különböző íróeszközökkel ismerkedik, így talált rá a Facebook „Tollak és órák” csoportjára, ahol számos hasznos információval, ötlettel és baráttal találkozott. Nem igazán a szó szoros értelmében vett tollgyűjtő. Keresi a tollakban rejlő szépséget, a lehetőségeket.

György írásai a Budapest Pen show közösségi magazinban

 

Kozsa Csaba